Γκουγκουτούδης: "Η διατήρηση της συνοχής μας έπαιξε καταλυτικό ρόλο"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Μετά από μια πολύ απαιτητική σεζόν, η Νίκη Βόλου κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στη National League και να κλείσει με θετικό πρόσημο τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Λίγες ημέρες μετά από την επίτευξη του φετινού στόχου, ο Παναγιώτης Γκουγκουτούδης μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για όσα έγιναν φέτος, όσα οδήγησαν στην εξασφάλιση της σωτηρίας, αλλά και στην απόφαση του ιδίου να αποχωρήσει από τον ιστορικό σύλλογο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Πώς θα κρίνατε τη φετινή σεζόν για τη Νίκη Βόλου, η οποία κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στη National League 1;
"Από την πρώτη μου συζήτηση όταν ανέλαβα το καλοκαίρι την τεχνική ηγεσία της ομάδας είχε καταστεί σαφής ο ένας και μοναδικός στόχος στην φετινή σεζόν. Διατήρηση των κεκτημένων και παραμονή πάση θυσία στην National League 1. Ρεαλιστικός στόχος, αν ληφθούν υπόψιν τα πολλά οργανωτικά προβλήματα, το μικρό μπάτζετ για τα δεδομένα της κατηγορίας και η καθυστερημένη εκκίνηση δημιουργίας του, στο τέλος του καλοκαιριού. Επομένως για να απαντήσω στο ερώτημά σας, θεωρώ ότι η φετινή χρονιά ήταν σαφώς επιτυχημένη! Αφενός επειδή επετεύχθη ο αρχικός στόχος παραμονής, αφετέρου διότι πραγματοποιήθηκε με καλή αγωνιστική εικόνα, ανταγωνιστική παρουσία, όμορφο μπάσκετ και περαιτέρω με κέρδος νέων παικτών οι οποίοι άρπαξαν την ευκαιρία που τους δόθηκε και απέδειξαν ότι έχουν θέση στην κατηγορία. Κάποιοι από αυτούς θα συνεχίσουν στην ομάδα και μπορούν να αποτελέσουν την βάση μελλοντικών ρόστερ της Νίκης Βόλου".

- Τι είναι αυτό που θεωρείτε ότι αποδείχθηκε κομβικό ώστε να πετύχετε τον στόχο της παραμονής;
"Η διατήρηση της συνοχής μας! Παίκτες και προπονητής παραμείναμε προσηλωμένοι στον στόχο μας ενώ γύρω μας…επιτρέψτε μου την δραματική προσέγγιση, κατέρρεε το οικοδόμημα. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι αν χτίσεις μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού, προσαρμοστικά οριοθετημένη και προσεγγίσεις με διάφανους όρους τους παίκτες σου, τότε αυτό εκτιμάται και χτίζει νοοτροπία στην ομάδα. Θεωρώ ότι αυτό μας διατήρησε σε ανταγωνιστικό επίπεδο στην φετινή σεζόν και συνετέλεσε καθοριστικά στο να επιτύχουμε τον στόχο μας στο τέλος".

- Ποια η άποψή σας για το επίπεδο του πρωταθλήματος και τον ανταγωνισμό που υπήρχε;
"Νομίζω βρισκόμαστε βαθιά σε μια μετάβαση σε όλο και πιο υψηλό επίπεδο στις Εθνικές Κατηγορίες. Οι ομάδες που θα μπορέσουν να κρατηθούν σε αυτό, θα είναι είτε αυτές που μπορούν να έχουν πρόσβαση στις μεγάλες δεξαμενές (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα κτλ) φιλόδοξων- νέων και ταλαντούχων καλαθοσφαιριστών, είτε ομάδες οι οποίες μπορούν να συντηρούν πολύ υψηλά μπάτζετ με παίκτες έμπειρους, εγνωσμένης αξίας και υψηλού επιπέδου κατάρτιση. Στον όμιλο μας, οι ομάδες γενικά ήταν πολύ κοντά αγωνιστικά, κάτι που αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα καθ’ όλη την διάρκεια της χρονιάς και ειδικότερα τώρα στο τέλος στα πολύ εντυπωσιακά παιχνίδια των playoff ανόδου. Γενικά νομίζω ότι παρακολουθήσαμε συνολικά όμορφο μπάσκετ σε ένα σημαντικά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα την φετινή σεζόν".

- Τι τίτλο θα βάζατε στη φετινή σεζόν, στο φινάλε της οποίας ανακοινώσατε την απόφαση να αποχωρήσετε από την τεχνική ηγεσία της Νίκης Βόλου;
"Η αποχώρηση μου προέκυψε κυρίως ένεκα της επικείμενης μετοίκησης της οικογενείας μου πίσω στην πόλη που γεννήθηκα και μεγάλωσα, την Αθήνα. Επομένως, επιτρέψτε μου να χαρακτηρίσω την φετινή σεζόν, Αντιφατικά Ενδιαφέρουσα σε ότι αφορά την φετινή μας αγωνιστική παρουσία. Επιπρόσθετα, σε ότι αφορά την συνολική μου παρουσία σε ομάδες Εθνικών Κατηγοριών της Θεσσαλίας τα τελευταία χρόνια, θα της έδινα τον τίτλο Ένας κύκλος κλείνει... Έτοιμος για τον επόμενο"!

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software