Παντελάκης: "Στην Ακαδημία του Ολυμπιακού, οι αθλητές έχουν όποια βοήθεια χρειαστούν για την εξέλιξή τους"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Ο Γιώργος Παντελάκης οδήγησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της Ελλάδας στο Πανελλήνιο Εφήβων, δείχνοντας πως γι ακόμη μια χρονιά οι ερυθρόλευκοι ήταν γεμάτοι ταλέντο και αθλητές με προοπτική. Ο νεαρός τεχνικός μίλησε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ γι' αυτά που έκαναν τον Ολυμπιακό να ξεχωρίσει, το πρόγραμμα που στηρίζει δεκάδες νεαρούς αθλητές, αλλά και την άμεση σύνδεση με την πρώτη ομάδα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

- Η κατάκτηση του τίτλου στο Πανελλήνιο ήταν εξ αρχής ο στόχος σας;
"Ο στόχος μας ήταν από την αρχή να μπορέσουμε να γίνουμε μια συμπαγής ομάδα με κανόνες και αρχές κοντά στην φιλοσοφία της ανδρικής μας ομάδας. Επειδή είχαμε μια ομάδα αρκετά αθλητική και με πλούσιο ταλέντο, ήξερα ότι αν ήμασταν δεμένοι με κοινό στόχο και υγιείς, θα είχαμε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουμε έναν τίτλο".

- Η διαφορά δυναμικότητας ήταν τόσο μεγάλη, εν τέλει, όσο υποδεικνύουν τα αποτελέσματα;
"Η διαφορά δυναμικότητας δεν ξέρω αν ήταν μεγάλη εξαρχής, αλλά σίγουρα την δημιουργήσαμε με την προσήλωση, τη σοβαρότητα και την πειθαρχία που δείχναμε σε κάθε παιχνίδι καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν. Βέβαια κάποιες ομάδες παρουσιάστηκαν με ελλείψεις στην τελική φάση που σίγουρα έπαιξε και αυτό κάποιο ρόλο".

- Τι είναι αυτό που σας έκανε να ξεχωρίσετε ως ομάδα στην τελική φάση της διοργάνωσης;
"Νομίζω αυτό που μας ξεχώρισε ήταν η δίψα για διάκριση, το πάθος και η αγωνιστικότητα τρία στοιχεία που δεν έχουν σχέση με το ταλέντο αλλά συνδυαστικά δημιουργούν ένα πολύ δυνατό αποτέλεσμα".

- Πώς προσπαθείτε στον Ολυμπιακό να "εκμεταλλευτείτε" το ταλέντο και να το εξελίξετε;
"Ο ολυμπιακος είναι ένας οργανισμός που ενδιαφέρεται για τα αγωνιστικά τμήματα και τις ακαδημίες του. Πολύ περισσότερο για το εφηβικό του τμήμα. Είναι ένα τμήμα που παρακολουθείται από το staff της αντρικής ομάδας με ό,τι συνεπάγεται αυτό. Οι αθλητές έχουν ό,τι βοήθεια χρειαστούν που θα τους εξελίξει και ένα πρόγραμμα από πίσω τους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο στην Ελλάδα".

- Θεωρείς πως σε αυτές τις ηλικίες υπάρχει υλικό για να μπορέσει μελλοντικά να στελεχώσει είτε την πρώτη ομάδα είτε άλλη στο υψηλότερο επίπεδο;
"Παρακολουθώντας πιο στενά φέτος αυτές τις ηλικίες είδα αρκετά ταλαντούχα παιδιά και νομίζω με σωστή καθοδήγηση, καθαρό μυαλό πολύ πολύ δουλειά μακριά από μεγάλά λόγια και φώτα πιστεύω ότι υπάρχουν αθλητές που θα μπορούσαν να το πετύχουν αυτό και είχα την χαρά να έχω αρκετούς στην δίκη μου ομάδα".

- Πώς κρίνεις συνολικά το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης του Πανελληνίου Εφήβων, από την άποψη των ταλέντων και της προοπτικής που μπορεί να έχουν κάποια παιδιά;
"Το επίπεδο της φετινής διοργάνωσης ήταν υψηλό με αρκετά ανταγωνιστικά παιχνίδια που ήθελαν χαρακτήρα, καθαρή σκέψη και είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις συνδυασμό ταλέντου και αθλητικής προσωπικότητας. Αυτός ο συνδυασμός σίγουρα δημιουργεί προσδοκίες και προοπτική"!

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software