Pascal Meurs: "Σπουδαία η πρωτοβουλία του ΣΕΠΚ"

| Νέα του Σ.Ε.Π.Κ.

Λίγες ημέρες πριν ταξιδέψει στην Ελλάδα για το Διεθνές Σεμινάριο Αναπτυξιακών Ηλικιών που διοργανώνει ο ΣΕΠΚ στη Θεσσαλονίκη στις 1 και 2 Ιουνίου, ο Pascal Meurs μίλησε στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου γι' αυτά που θα αναλύσει και για όσα θεωρεί πως μπορούν να αντλήσουν ως πληροφορίες όσοι δώσουν το "παρών".

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ:

- Πώς αποφασίσατε να αποδεχθείτε την πρόσκληση του ΣΕΠΚ για το Διεθνές Σεμινάριο της Θεσσαλονίκης;
"Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που έρχομαι στην Ελλάδα για το Διεθνές Σεμινάριο Αναπτυξιακών Ηλικιών. Δεν έχω ξαναβρεθεί στην Ελλάδα στο παρελθόν, αλλά είναι αδιαμφισβήτητο το γεγονός πως το άθλημα είναι σε μια άνοδο, με τη συμμετοχή δύο ομάδων στο Final Four της EuroLeague να είναι η καλύτερη απόδειξη. Επιπροσθέτως, νιώθω ευγνώμων κάθε φορά για ό,τι ταξίδι κάνω προκειμένου να μοιραστώ το πάθος μου για το άθλημα και να αλληλοεπιδράσω με συναδέλφους με διαφορετικές μπασκετικές κουλτούρες".

- Μπορείτε να μας αναλύσετε με δύο λόγια τη θεματολογία στην οποία θα αναφερθείτε;
"Το μπάσκετ έχει αλλάξει πολύ τις τελευταίες δεκαετίες. Ένα από αυτά που έχουν αλλάξει περισσότερο είναι ο τρόπος με τον οποίο τελειώνεις κοντά στο καλάθι. Αναγνωρίζοντας λοιπόν αυτό το γεγονός, η σημαντικότερη ερώτηση είναι "πώς μπορώ να βελτιώσω την ομάδα και τους παίκτες μου, βήμα - βήμα, ώστε να βελτιωθούν στο τελείωμα των φάσεων γύρω από το καλάθι". Στις δύο ομιλίες μου, θα δώσω έμφαση σε drills που χρησιμοποιώ ώστε να βρεθούν οι παίκτες μου σε θέση, όπου μπορούν να λάμψουν στο σύγχρονο μπάσκετ".

- Ποιες είναι οι σκέψεις που κάνετε για το Διεθνές Σεμινάριο και για τη βοήθεια που μπορεί αυτό να παρέχει σε όλους τους προπονητές;
"Η πρωτοβουλία του ΣΕΠΚ είναι πραγματικά σπουδαία. Είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους τοπικούς προπονητές ώστε να αποκτήσουν μια νέα εμπειρία. Ένα Διεθνές Σεμινάριο δίνει τη δυνατότητα στους παρόντες να ακούσουν νέα πράγματα και φιλοσοφίες. Δεν έχει να κάνει με το "σωστό" και το "λάθος" στο μπάσκετ, αλλά με τις πληροφορίες που δέχεσαι όταν ακούς κάτι, με τις συζητήσεις για νέες ιδέες και φιλοσοφίες που μπορούν να σε κάνουν καλύτερο προπονητή".

- Πώς θεωρείτε πως τέτοιου είδους σεμινάρια βοήθησαν την καριέρα σας;
"Ως νέος προπονητής, στο παρελθόν ταξίδεψα πολύ και επισκέφτηκα τέτοια σεμινάρια. Θεωρώ πως είναι κάτι πολύ σημαντικό στην εξέλιξη ενός προπονητή. Προφανώς, μπορείς να βρεις πολλά στο διαδίκτυο, αλλά η επαφή με άλλους προπονητές και φιλοσοφίες είναι τόσο επικερδής για όλους".

Χορηγοί

Προσφορές

Basketball 01 Γενικές Πληροφορίες

playbook white Ask the Coach

members icon Πληροφορίες Μελών



e-genius.gr ...intelligent web software